Vervangen losse beamerlamp

Hoe kunt u een losse beamerlamp vervangen?

Bij de losse lampoptie moet u de lamp in de behuizing zelf vervangen, dus houd gereedschap bij de hand. Zorg ervoor dat u handschoenen draagt of een zachte doek gebruikt om de lamp mee vast te pakken. Er mag namelijk geen vet van uw vingers, lees vingerafdrukken, op de lamp terecht te komen. Door dit vet zal de lamp namelijk heter worden op de vingerafdrukken en hierdoor inbranden. Zo ontstaan er vlekken in het beeld van uw beamer.

Wees voorzichtig met de lamp

In veel gevallen is het niet zo heel ingewikkeld, maar omdat de behuizing niet is gemaakt met het oog op hergebruik moet u oppassen de behuizing of de lamp niet te beschadigen. Wij bevelen ten zeerste aan, nog voordat u een nieuwe lamp gaat kopen, eerst heel goed naar de oude lamp te kijken om te weten hoe deze in elkaar is gezet. Denk eraan dat er zeer hoge spanningen voor het ontsteken en branden van de lamp nodig zijn, dus behandel de lamp alstublieft met de grootste voorzichtigheid.

Neem een foto of video terwijl u de lamp uit elkaar haalt

Wanneer u de lamp uit elkaar haalt om de nieuwe losse lamp te plaatsen, dan is het handig om uw stappen met foto's of een video te ondersteunen. Zo kunt u altijd de lamp weer in elkaar zetten door terug te bladeren door uw foto's of door de video nog eens terug te spoelen.

Draai de klemmen niet te strak aan

Als u de lamp in een bestaande unit plaatst, zorg er dan voor dat de klemmen niet te strak worden aangedraaid, het keramiek kan dan barsten en de elektronische isolatie van de lamp verminderen. Als de klemmen daarentegen te los zitten kan dat resulteren in een overgangsweerstand waardoor er overmatige belasting op de ballast-unit plaatsvindt, hetgeen storing tot gevolg kan hebben.

Lampen met insteekvoeten (2 pennen) moeten tot aan de fitting worden geplaatst. 

Het vervangen van een beamerlampmodule

In de video hieronder kunt u zien hoe u een losse beamerlamp in uw huidige behuizing van uw beamer kunt plaatsen. U kunt zo veel geld besparen.

Losse beamerlamp vervangen

Wilt u weten of wij een losse originele beamerlamp voor uw beamer hebben, neem dan contact op met +31(0)23-5517909 of stuur ons een e-mail.

Beamerlamp vervang service.

Wilt u dat wij u de beamerlamp voor u vervangen bij u op locatie? Vraag dan geheel gratis een offerte aan. U krijgt dan snel een scherp voorstel op maat van ons, desgewenst ook met beameronderhoud. Wij reageren al binnen 30 minuten en helpen u graag.

 

Wij vervangen uw huidige beamerlamp binnen 24 uur.

 

Professionele montage en eventueel een onderhoudsbeurt.

 

We stellen de beamer weer af met uw projectiescherm of interactief whiteboard.

 

En we laten alles netjes en schoon achter.


Gerelateerde onderwerpen

Vond u dit artikel interessant? Dan zijn de volgende artikelen ook interessant voor u:

> Het vervangen van een beamerlamp
> Beamerlamp kopen
> Video over de verschillende beamerlamp opties

Vragen of advies over het vervangen van een beamerlamp?

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x