Originele beamerlampen vs nep- en imitatielampen

100 % Originele beamerlampen – gegarandeerd

Als u dit niet leest, kunt u afgezet of bedrogen worden door andere lamp aanbieders. Leest u dus alstublieft verder, het kan u geld en een hoop ellende besparen. 

Waarom is dit bericht belangrijk en wat betekent het?

Pas op voor online wederverkopers die "nep-lampen" verkopen. Valse lampen of imitatie lampen zijn een groot probleem voor de industrie van beamerlampen. Het ondermijnt namelijk het vertrouwen van de consument. Wij zijn erg trots om niet te worden gekoppeld aan deze praktijken

Wat is een "valse lamp" / "imitatie lamp"?

Een valse lamp is een lamp die door de oorspronkelijke fabrikant gemaakt lijkt te zijn. De lamp die u besteld blijkt echter een inferieure lamp, dus van mindere kwaliteit, te zijn. De hele tijd denkt u echter dat u een origineel koopt!

Het is vergelijkbaar met het online kopen van een Rolex horloge. Wanneer het horloge bij thuis verschijnt, blijkt het een valse Rolex (terwijl u bijna evenveel als een echte heeft betaald). De nep Rolex zal het na een aantal maanden waarschijnlijk opgeven, zo kan het ook gaan met een valse lamp. Een nep Rolex geeft de dezelfde prestaties als het oorspronkelijke horloge van de fabrikant– hetzelfde geldt ook voor valse / kopie lampen.

Het ergste is dat u wel de hele tijd "denkt" dat u een oorspronkelijke lamp aanschaft. Wees gewaarschuwd, helaas er zijn bedrijven die opzettelijk klanten bedriegen.

Hoe groot is het probleem?

Ons team van deskundigen heeft meer dan tien grote online projector lamp wederverkopers gevonden in de Verenigde Staten en Canada, die opzettelijk hun klanten oplichten met de lampen die zij verkopen. Deze partijen verkopen hun lampen ook in Nederland. Door in Google ‘beamerlampen' in te typen, komt u al veel van die bedrijven tegen. Wij noemen ze  wederverkopers van nep- valse of imitatie lampen. Als u niet zeker weet of een bedrijf een valse lamp aan u verkoopt, dan kunt u ons bellen op nummer +31(0)23-5517909 en wij zullen u proberen te helpen.

Hoe kunt u zien dat een lamp een namaak beamerlamp is?

De lamp links is een originele beamerlampmodule gemaakt door NEC. De lamp rechts wordt als NEC verkocht, maar is niet door NEC gemaakt. Het is een overtuigend kopie, net als met een Rolex of een Gucci tas. Maar waar de Rolexen en Gucci tassen tegen een scheintje van de prijs verkocht worden, worden de namaak beamerlampen helaas tegen dezelfde marktprijzen als het origineel aangeboden.

Hoe kunt u zien of vragen of de leverancier u een valse lamp wil verkopen?

Het is niet eenvoudig! Vaak, tenzij u een expert op het gebied bent, kunt u niet gemakkelijk nagaan of de lamp, die u wilt kopen een oorspronkelijke fabriekslamp is.

Hieronder vindt u enkele goede tips:

Sneaky formulering – Wederverkopers gebruiken sneaky formuleringen om u te misleiden. Kijk uit voor:

- Wanneer een wederverkoper zegt "100 % gloednieuwe lampen direct bij de fabrikant vandaan te halen". U moet nu niet aannemen dat de wederverkoper verwijst naar de fabrikant van uw projector. Zij kunnen de fabrikant van de nep-lamp bedoelen en de lamp is dan ook 100 % nieuw van de fabrikant. Echter van de fabrikant van de valse lamp.

- Als de zin "een projector lamp voor" is gebruikt, dan betekent het niet dat u daadwerkelijk een originele lamp krijgt, tenzij het uitdrukkelijk vermeld staat.

- Als de productomschrijving "OEM-equivalent o.i.d." vermeld, dan is er sprake van een nep lamp. Aangezien "equivalent" aan een oorspronkelijke OEM, gewoon een andere naam voor de "kopie" is.

- Wanneer de productomschrijving "OEM compatibele, copy of generieke" vermeld, dan is dit gewoon een ander woord voor "kopie lamp".

– Is de prijs te mooi om waar te zijn? Wanneer de prijs te mooi is om waar te zijn, dan is dat het waarschijnlijk ook. Tenzij u met de oorspronkelijke fabrikanten, net als Beamerlampenexpert, de macht heeft om zeer grote orders af te nemen. Kan het niet zo zijn, dat beamerlampen voor lage prijzen worden verkocht. Als de prijs te mooi is om waar te zijn, laat het ons dan weten, dan laten wij u weten of het ook zo is. Goedkoop is vaak duurkoop.

-Logo’s van fabrikanten– Omdat u een logo van de fabrikant op een webpagina ziet (bijvoorbeeld Hitachi), ga er dan niet vanuit dat het product dat u bekijkt ook daadwerkelijk wordt gemaakt door de originele fabrikant. Sommige wederverkopers maken gebruik van de logo’s van de fabrikanten, echter kunt u nog steeds een valse lamp toegezonden krijgen.

- Vraag de wederverkoper rechtstreeks en telefonisch of zij u een oorspronkelijke lamp, gemaakt door de fabrikant van uw projector verkoopt. Als zij dat niet zal garanderen dan weet u dat u een valse lamp koopt.

We begrijpen dat dit tamelijk ingewikkeld kan zijn als u niet voortdurend "in de beamerlamp industrie” leeft. Wij zijn hier echter om u te helpen en willen ervoor zorgen dat u krijgt waarvoor u heeft betaald. Zorg dat u niet degene bent die een valse Rolex koopt van een Spaanse kustplaats koopt.

Bel ons op +31(0)23-5517909 of mail voor deskundig advies over dit onderwerp.

Beamerlampenexpert garantie:

Beamerlampenexpert garandeert dat wanneer wij zeggen dat een lamp, een originele fabriekslamp is, het ook daadwerkelijk door de oorspronkelijke fabrikant gemaakt is. Wij verkopen 100 % originele beamerlampen en dat is duidelijk te zien aan onze original lamps logo’s op onze website.

Ook zijn wij verenigd met fabrikanten en distributeurs in de Genuine lamps Alliance, om het verkopen van nep-lampen tegen te gaan. Wij willen graag vooraf eerlijk met onze klanten zijn, zodat zij precies weten wat ze kopen.

Indien u meer informatie over valse lampen en het probleem in onze industrie wilt, neem dan alstublieft contact met ons op.

Beamerlamp vervang service

Wilt u dat wij u de originele beamerlamp voor u vervangen bij u op locatie? Vraag dan geheel gratis een offerte aan. U krijgt dan snel een scherp voorstel op maat van ons, desgewenst ook met beameronderhoud. Wij reageren al binnen 30 minuten en helpen u graag.

 

Wij vervangen uw huidige beamerlamp binnen 24 uur.

 

Professionele montage en eventueel een onderhoudsbeurt.

 

We stellen de beamer weer af met uw projectiescherm of interactief whiteboard.

 

En we laten alles netjes en schoon achter.

Gerelateerde onderwerpen

Vond u dit artikel interessant? De volgende pagina's zijn dan ook interessant voor u:

Hulp bij het kiezen van de juiste beamerlamp
Risico met niet originele beamerlampen
Het online kopen van beamerlampen
Video over verkoop van niet originele beamerlampen

Handige links: BeamersBeamerlampen

Vragen of advies over onze beamerlampen of over namaak lampen?

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x