Risico met niet originele beamerlampen

Genuine Lamps Alliance - Verkoop van originele lampen

Een aantal Europese fabrikanten en distributeurs heeft zich sinds december 2009 verenigd om het groeiende probleem van illegale imitaties van projectorlampen te bestrijden. De Genuine Lamps Alliance wil niet alleen de legitieme verkoopkanalen beschermen, maar ook consumenten voorlichten over de gevaren van het gebruik van imitatielampen in hun projector of projectietelevisie.

Met grote regelmaat worden lampen aangeboden welke niet volgens de heersende richtlijnen zijn gefabriceerd. Door te kiezen voor distributie van alleen originele lampen, van originele fabrikanten, voorkomen wij dat u kunt worden blootgesteld aan de volgende risico's:

Veiligheid & Gezondheid

De in uw projector geïnstalleerde lamp is het gevolg van een zeer complex fabricage proces waarin gevaarlijke/giftige chemicaliën in een glazen capsule bijeen zijn gebracht. In deze capsule heerst een druk van over 200 bar. Wanneer aan deze capsule een spanning van 20.000 Volt wordt aangeboden ontsteken de chemicaliën en bereikt de lamp een temperatuur van zo'n 1300 graden Celsius. U zult begrijpen dat wij onze resellers en hun eindgebruikers geen producten willen leveren welke niet volgens de geldende regels zijn gefabriceerd en hen zeker niet willen blootstellen aan mogelijke aansprakelijkheid in geval van explosie of brand.


Afbeelding ontplofte beamerlamp in beamer

Prestaties

Meer dan 10 jaar van onderzoek en ontwikkeling waren nodig voor de ontwikkeling van de projectorlamp, pas nu is de lamp volledig aangepast aan de projectorspecifieke lenseigenschappen van elke projector. Wij kunnen ons niet voorstellen dat een lamp door "derden" geproduceerd, aan dezelfde kwaliteiten voldoet waar het komt oplichtopbrengst, kleurtemperatuur en levensduur.

Garantie

Wanneer een niet originele lamp in een projector wordt gebruikt vervalt elke garantie. Er vanuit gaande dat de lamp andere componenten in de projector, bijvoorbeeld de voeding of ballast kan beschadigen, adviseren wij het gebruik van niet-originele lampen zeer goed te overwegen.

Legaliteit

Fabrikanten van niet originele lampen gaan voorbij aan de intellectuele eigendomsrechten van originele fabrikanten, verkoop van deze lampen door Beamerlampenexpert.nl wordt als illegaal aangemerkt.

Omdat gepatenteerde technologie van lampenfabrikanten vaak zonder toestemming wordt overgenomen door andere merken, zijn er in de afgelopen drie jaar steeds meer ongeoorloofde imitaties op de markt verschenen. De Genuine Lamps Alliance stelt dat deze lampen vaak slecht presteren en zelfs kunnen leiden tot fysiek gevaar, maar dat veel kopers zich hiervan nauwelijks bewust zijn. De GLA spant zich daarom in voor een pan-Europese PR-campagne en het verstrekken van middelen, waarmee consumenten de illegale imitaties kunnen herkennen.

Het ongeoorloofd namaken van gepatenteerde modellen heeft in de VS en Duitsland al tot enkele rechtszaken geleid. Ook de oprichting van het bondgenootschap is een bewijs van de steeds agressievere maatregelen die producenten en handelaren nemen om hun intellectuele eigendomsrechten te beschermen. Naast de voorlichtingscampagne introduceert het bondgenootschap tevens een logo, zoals bij ons op de site, dat als keurmerk moet dienen voor leveranciers die alleen originele lampen leveren.

Identificatie van een niet originele lamp

Als u dit niet leest, kunt u afgezet of bedrogen worden door andere lampaanbieders. Leest u dus alstublieft verder, het kan u geld en een hoop ellende besparen. Het is niet gemakkelijk een niet-originele lamp van een originele te onderscheiden, dit zal zonder twijfel in de toekomst alleen nog maar moeilijker worden.

Hieronder een aantal tips om een niet-originele lamp van een originele beamerlamp te herkennen:

De omschrijving

- Wanneer een lamp wordt aangeboden met een algemene aanduiding als laten we zeggen "ook geschikt voor" / "ook compatible voor" dan heeft u te maken met een niet-originele lamp.
- Wanneer er compatible of generieke lampen worden aangeboden, dan is er geen sprake van originele beamerlampen.
- Wanneer een lamp niet voorzien is van een merk op de lamp, dan is er sprake van een niet-originele beamerlamp.

Zie ook:

Note: Beamerlampenexpert levert originele lampen om zodoende optimale prestaties van uw projector te kunnen garanderen.

Wilt u direct een originele beamerlamp bestellen, ga dan naar de beamerlampen.

Mochten er vragen zijn of wilt u gewoon direct contact, bel dan met  +31(0)23-5517909, gebruik onze live chat button of stuur een e-mail naar de beamerlampen expert.

Vragen of advies over de risico´s met niet originele lampen?

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x