Wat zijn de onderdelen van een beamerlamp

Wat zijn de onderdelen van een beamerlamp?

Beamerlampen expert heeft een aantal afbeeldingen op deze pagina verzameld om voor u uit te leggen wat de onderdelen van een beamerlamp nu eigenlijk zijn en waar u voor op moet passen.

Er is vaak verwarring met klanten over het verschil tussen een lamp, een brander, een module en connectoren. Allen zijn belangrijke onderdelen om te begrijpen bij het kopen en installeren van een beamerlamp. We zullen ze hieronder allemaal beschrijven.

Beamerlampmodule

Wanneer er in de AV branche (Audio Visueel) over een beamerlamp of een projectorlamp wordt gesproken. Dan hebben we het eigenlijk over een beamerlamp module en niet over alleen een lamp. Een beamerlamp module is voorzien van een losse lamp, (welke voorzien is van een brander en een reflector) verder bestaat de module uit een lampbehuizing (ook wel een lampkooi genaamd)en uit connectoren. De lamp wordt over het algemeen gemaakt door Philips, Osram, Ushio, Phoenix, Iwasaki of Matsushita.
Image: lampmodule

De brander wordt in een reflector geplaatst om zo een lamp te creëren. De lamp wordt dan in de lampbehuizing geplaatst, welke speciaal voor de verschillende beschikbare modellen gemaakt is. De lamp wordt vervolgens aangesloten op projector via de connectoren.

Onderdelen beamerlamp

Onderdelen beamerlamp

Hieronder vindt u een afbeelding van een lege lampbehuizing zonder lamp of connectoren.

Losse beamerlampen

Wanneer we de lamp van dichtbij bekijken, zien we een aantal belangrijke onderdelen. Losse lampen worden verkocht, al zijn ze niet beschikbaar voor alle beamers. U dient dan de lamp, zoals u hieronder ziet te installeren in uw huidige lampbehuizing. Dit vergt enige handigheid, maar is goed te doen en zo kunt u geld voor een nieuwe lampbehuizing besparen. Met de lampmodule bent u compleet uit en heel snel klaar met het installeren van de beamerlamp, dit is nu eenmaal gemakkelijker.

Licht wordt gecreëerd, wanneer metal halide atomen in de brander worden opgewekt door een elektron lossing tussen twee elektronen in de bolling in het midden van de lamp.

Wilt u direct een beamerlamp bestellen, ga dan naar de beamerlampen.

Mochten er vragen zijn of wilt u gewoon direct contact, bel dan met 023-5517909, gebruik onze live chat button rechtsonderaan deze pagina of stuur een e-mail naar de beamerlampen expert.

Beamerlamp vervang service.

Wilt u dat wij u de beamerlamp voor u vervangen bij u op locatie? Vraag dan geheel gratis een offerte aan. U krijgt dan snel een scherp voorstel op maat van ons, desgewenst ook met beameronderhoud. Wij reageren al binnen 30 minuten en helpen u graag.

 

Wij vervangen uw huidige beamerlamp binnen 24 uur.

 

Professionele montage en eventueel een onderhoudsbeurt.

 

We stellen de beamer weer af met uw projectiescherm of interactief whiteboard.

 

En we laten alles netjes en schoon achter.

Gerelateerde onderwerpen

Vond u dit artikel interessant? Dan zijn de volgende artikelen ook interessant voor u:

Het vervangen van een beamerlamp
Het vervangen van een losse beamerlamp
Video van het vervangen van een losse beamerlamp 

Vragen of advies over de onderdelen van een beamerlamp?

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x