Over Beamerlampen

Beamerlampen

Beamerlampen zijn er in vele soorten en maten en allemaal geschikt voor een bepaalde beamer. We hebben een aantal afbeeldingen van verschillende beamerlampen op deze pagina geplaatst.

De lamp van een beamer heeft een beperkte levensduur. Deze levensduur verschilt per merk en type beamer en kan verschillen van 50 tot wel 10.000 branduren. Het aantal branduren hangt af van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld de sterkte van de lamp of de gebruikte techniek. De levensduur van een beamerlamp is ook nog eens afhankelijk van hoe u de beamer gebruikt, zoals:

- Wordt de beamer netjes gebruikt en wordt deze niet zo maar op de achterbank gegooid.
- Wordt de beamer jaarlijks onderhouden?
- Worden de filters van de beamer maandelijks verschoond?
- Kan de beamer de warmte goed kwijt en hangt deze niet te dicht tegen het plafond?
- Hangt de beamer niet in een zeer stoffige of rokerige ruimte?

Kortom er zijn een hoop oorzaken te verzinnen, waarom een bepaalde beamerlamp lang of minder lang meegaat. Wanneer dit kort is, kunt u ook nog eens pure pech hebben. Controleer daarom de beamerlamp altijd goed op scheurtjes of eventuele gebreken, wanneer u deze ontvangt.
 
Tegenwoordig gaan de beamerlampen wel steeds langer mee en sommige lampen gaan wel 10.000 branduren mee in een eco-stand. In een eco-stand gebruikt de lamp niet de volledige lichtobrengst. De beamer zal dus minder schijnen, maar de lamp zal langer meegaan.

Gelukkig is een beamerlamp eenvoudig te vervangen en hoef je niet meteen een nieuwe beamer aan te schaffen wanneer deze stuk gaat.

Laat de beamerlamp afkoelen

Het gebruik van de beamer is dus heel belangrijk voor de beamerlamp, zo moet u de beamer na gebruik ook goed laat afkoelen. Bij het uitschakelen van de beamerlamp blijft de ventilator nog enige tijd nadraaien, totdat de beamerlamp voldoende is afgekoeld. Pas als de ventilator is gestopt kunt u de schakelaar uitzetten en de stroom eraf halen.

Afbeelding Epson beamerlamp

Levensduur beamerlamp verlengen

Bij het juiste gebruik van de beamer en de beamerlamp verlengt u de levensduur van de beamerlamp. Zo moet u onder andere regelmatig het stoffilter van uw beamer schoonmaken. Anders kan de beamer haar warmte niet kwijt en kan de beamerlamp te warm worden, wat de levensduur verkort.

Levensduur beamerlamp verlengen

Wanneer moet u de lamp vervangen?

Wanneer de beamer een zwakkere lichtsterkte geeft of wanneer deze vage vage kleuren gaat vertonen, is de beamerlamp aan vervanging toe. Wat dat betreft werkt het net als met een inktcartridge. De beamer kan zelf ook aangeven dat u de lamp dient te vervangen.

De meeste beamers beschikken over een teller die laat zien hoeveel branduren de beamer gedraaid heeft, vergeet deze lamptimer niet te resetten bij het vervangen van de beamerlamp . Wanneer de beamer aangeeft dat u uw beamerlamp moet vervangen, dan is het aan te raden dit ook te doen. Zo voorkomt u dat de beamerlamp kan springen, wat ook schade aan de beamer kan veroorzaken.

Als je een nieuwe beamerlamp wilt kopen, zorg er dan voor dat je de juiste beamerlamp bij de beamer koopt.  Beamerlampen zijn meestal niet uitwisselbaar met andere merken. Aan de hand van onze simpele beamerlamp zoekmachine op de website, vindt u altijd de juiste lamp. Selecteer het merk en het type van uw beamer en bestel gemakkelijk de juiste beamerlamp.

Afbeelding Panasonic beamerlamp ET-LAX100

Originele beamerlampen

Over het algemeen heeft een goedkope imitatie of nep beamerlamp minder lichtopbrengst en de beamerlamp kent een kortere levensduur dan duurdere originele beamerlampen. Beamerlampen expert verkoopt alleen originele beamerlampen. De beamerlamp is voor sommige merken zowel met als zonder behuizing verkrijgbaar.

Vraag ons gerust naar de beamerlamp opties voor uw beamerlamp. Wij helpen u graag.

Reserve beamerlamp

Mocht u recent een beamer hebben aangeschaft, houdt u dan rekening met het feit dat het belangrijkste onderdeel van de beamer, de beamerlamp, een maximaal aantal branduren heeft. Een reservelamp voor uw beamer tijdens een periode als bijvoorbeeld het WK is dan ook zeker geen overbodige luxe.

Prijs beamerlamp

De prijs van een beamerlamp varieert van ongeveer 75,- tot wel 8.500,- euro per stuk. Vraag naar de prijzen van beamerlampen bij de aanschaf van uw beamer. Zo kunt u verassingen voorkomen.

Mochten er vragen zijn of wilt u gewoon direct contact, bel dan met 023-5517909, gebruik onze live chat button rechtsonderaan de website of stuur een e-mail naar de beamerlampen expert. Wij helpen u graag verder!

Gerelateerde onderwerpen:

Vond u dit artikel interessant? De volgende pagina's zijn dan ook interessant voor u:

Uitleg over het verschil tussen de verschillende beamerlamp opties
Video uitleg over het verschil tussen de verschillende beamerlamp opties
Risico met niet originele lampen

Handige links: BeamersBeamerlampen 

Vragen of advies over onze beamerlamp opties of over uw beamer?

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x